inhoud van de pagina

Hoe kan ik mijn MySQL database beheren?

U maakt verbinding met de Phpmyadmin-interface voor de server van uw hosting om uw MySQL databank te beheren. Het preciese adres van de Phpmyadmin databank is u meegegeven in de e-mail waarin u uw toegangscodes ontvangen heeft. Om veiligheids- en performantieredenen werkt MySQL niet in TCP/IP modus en kan dus niet van buiten de server benaderd worden.

Om toegang te hebben tot een externe MySQL databank vanf een gedeelde server volstaat het dat die databank en dus de server waarop ze draait, beschikbaar zijn over TCP/IP (poort 3306 voor MySQL). Vervolgens kan u bijvoorbeeld een PHP script installeren op uw website bij all2all en via dat script aanvragen doen bij de externe MySQL databank (bv. synchronisatie aanvragen). Deze opstelling laat ook toe om foutboodschappen te behandelen en deze te versturen via onze mailserver.

U kan uw MySQL databank ook beheren via de Webmin-Mysql module. Het is via de Webmin interface dat u extra databanken kunt creëren voor uw hosting of nieuwe gebruikers aan uw databank kunt toevoegen.

Voor geavanceerde gebruikers kunnen we een tijdelijke shell-account opzetten om MySQL op de commandolijn te gebruiken via Bash.